søndag 21. desember 2014

Kun få dager igjen av adventstiden. Det er litt vemodig at det snart er over. Dere som følger meg på facebook har sett at jeg i hele desember har lagt ut en ny nisse i min adventekalender hver dag. Det gjør meg glad å pynte til jul. Jeg er en skikkelig julete person, og koser meg virkelig med alt som har med julen å gjøre.Mens andre liker å bake julekaker, så liker jeg å pusle med alle nissene mine.

Jeg er veldig lite opptatt av all spisingen rundt jula. Her i huset sparer vi på julematen helt til juleaften kommer. Da koser vi oss med deilig julemat og juledrikke :-) Men fram til da spiser vi som normalt.  Ingen her i huset er kakemonser så vi har ingen kaker eller andre søtsaker i hus heller. 

Kjedelig kanskje ? Neida, - vi spiser frukt og nøtter, og koser oss med det :-) 


Men når jula er over, - så pakkes den raskt bort her i huset. Orker ikke jul i huset til langt ut på året. Og da er det et helt år til neste julenisse-kalender :-(


En annen ting som er koselig nå i vintermånedene, er å mate fuglene som bor i skogen her.
Det er aller mest meis, og dompapp på brettet, men av og til kommer det noen andre som også gjerne vil ha litt av godene.  
Vi har bodd i over 15 år her på Fosserød, og dette er faktisk første gang vi har sett ekornet i hagen.
Utrolig koselig syn :-) Så nå legger vi også ut nøtter i håp om at den kommer tilbake. 
Det er heller ikke vanlig å se fasan her hos oss, men det var to damer som var innom her og spiste fra de rikes bord :-)


Det blir ikke så mye hundetrening nå i førjulstida, men jeg har gått noen små turer på veien med noen treningsøkter innlagt i turen.  

Scott og jeg traff et stort følge av folk som hadde med seg både barn og hunder i dag.  Som vanlig,  går Scott løs på veien her.  Han bryr seg aldri om vi treffer noen, og gjorde heller ikke det i dag. Han la seg godt utenfor veien og lot hele følget passere oss. Moro når folka vi møter skryter av hvor lydig han er, når de selv må gå med sine hunder i bånd, og de deres hunder bjeffer og stresser mens de passerer oss.Kenzo trener på å bli like lydig, men har litt vei igjen før han kan gå uten langline på veien.

Men vi fortsetter på sladretreningen og han har blitt veldig flink til å komme inn å sette seg hver gang han hører en bil. Flink til å ta kontakt og flink til å sitte i ro til bilene har passert oss et stykke nedover veien :-)
                                                 Hei mutter, nå tror jeg det kommer en bil.........

Denne bilen kom fra hytteveien og skulle ikke mot oss, - men det er best å komme inn å sette seg.


                                                                Flink nå eller ?????
Det har vært ganske glatt på veien her den siste tiden, så i dag fant jeg ut at jeg hadde lyst til å ta fram den gamle sparkstøttingen som har ligget i kjelleren her i 15 år. 
Tenkte det kunne være et fint hjelpemiddel for å komme seg på tur med hundene når det er glatt.

 

Og så tenkte jeg at jeg kunne lære Kenzo å trekke meg på sparken.  Men , - det var for godt strødd på veien så det gikk ikke så bra i dag. Men nå har jeg iallefall kommet til det skrittet å få den ut, så kanskje det blir en bedre anledning senere i vinter.


Kenzo syns denne " doningen" var veldig skummel, så jeg må nok bruke noen treningsøkter på å ufarlig-gjøre sparken før vi kan dra på tur med den.


I morgen skal Pønky til tannlegen.  Det er faktisk første gang i sitt snart 9 årige liv at hun må fjerne tannsten.  Hun skal bedøves, slik at det om nødvendig kan tas røntgenbilder, og eventuelt trekke tenner hvis det blir nødvendig.  

Jeg håper virkelig at dette går bra !!! 

Jeg hater å etterlate hunder hos veterinær når jeg vet at de skal i narkose. Livredd for at de ikke skal våkne av narkosen igjen. 
Men det går jo som regel bra, så jeg krysser alt for at det gjør det denne gang også.GOD JUL !!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar