tirsdag 9. desember 2014

STAKKARS FARGO :-(

24. november skrev jeg i bloggen at Fargo hadde problemer med kroppen sin når vi trente inn sidesteg. Jeg måtte slutte med innlæringen av den øvelsen ganske raskt etter dette innlegget.


Det har slett ikke blitt noe bedre disse to ukene det har gått siden jeg skrev det. Tvert imot. Etter som dagene har gått så har jeg måttet endre freestyleprogrammet for hver eneste trening. Grunnet at Fargo ikke har klart å gjøre de ulike øvelsene som er i programmet.


Han har " fortalt" meg om problemene sine gjennom pipelyd når han har fått beskjed om enkelte øvelser. Dette har jeg opplevd tidligere når han har hatt låsninger i kroppen. Disse pipelydene har blitt borte etter behandling hos kiropraktor, så jeg har lært meg til å være på vakt når han begynner å pipe.


Når jeg tenker ( og se filmen fra ) Nordisk, så ser jeg at han nok allerede da hadde problemer med å utføre øvelser. Han fant på ting av seg selv, og kanskje det av og til var på grunn av mine sene kommando-ord, men kan også like gjerne være fordi han hadde vondt når han utførte øveser. Hele starten i programmet vårt er vanskelig for ha å gjennomføre nå. Og til og en en " snurr" er vanskelig ( den ene veien ).  Han snurrer når han får kommando om det, men piper og blir frustrert. Og det er ikke fordi han ikke forstår hva jeg mener.......


Når han snurrer så går han i en stooooor ring. Ikke en snurr på stedet, som han egentlig vet at snurr betyr.


Når han rygger fra meg, så rygger han veldig skjevt, og i " to spor",


Han klarer ikke å rygge til ( mot ) meg lenger.


Heller ikke å rygge rundt meg. Den ene veien går det litt bedre, men han vil helst slippe begge veier.


I dag når han skulle gjøre en " turn" for å rygge mot meg, så klarte han ikke å snu kroppen sin. Istedet så valgte han å prøve en snurr, - men det gikk ikke så han la seg ned og rullet rundt istedet. 


Fargo ble testet litt i dag på trening i lokalet til hundeklubben. Hanne var så snill og være med meg å trene på dagtid siden jeg ikke klarer å være aktiv på kvelden.  


Vi trente litt rally-lydighetsøvelser, og Fargo jobbet rolig og konsentrert. Ikke noe piping eller vegring på noe som helst. Det beviste at han hadde lyst til å jobbe og ikke var for høy i stress. 


Men når vi skulle trene programmet vårt så tok han helt av i stress-hopping og  frustrasjonspiping . Vegret på øvelsene og fant på andre ting ( øvelser )  for å prøve å slippe unna det som gjør vondt. 


Vi er påmeldt til søndagens konkurranse i Drammen. Jeg hadde et håp om å få siste opprykket til klasse 3. Dette er tredje gang vi er påmeldt i håp om å nå målet. De to første påmeldingene måtte avlyses på grunn av min dårlige helsetilstand. 

Søndagens konkurranse kan vi dessverre ikke delta på sånn som Fargo har det nå.


Jeg er veldig lei meg for at han har det så leit :-(


Nå blir det behandlinger hos kiropraktor, og pause fra alle disse vanskelige øvelsene en god stund. Vi har heldigvis time neste uke.

Så får vi se om vi kan komme sterkere tilbake til våren hvis han blir helt fin i kroppen sin.  Kanskje vi må tenke litt på andre øvelser enn vi har idag, hvis det blir for belastende for han. 


Jeg er veldig glad for at Fargo er så flink til å fortelle meg at han har problemer. Det er viktig å ta alle sånne signaler han gir meg, - på alvor. Og han fortjener jo bare det aller aller beste <3  Snilleste fineste og beste groenendaelen min <3 

 

VERDENS BESTE FARGO !!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar