søndag 22. oktober 2017

FOSSERØDHUNDER SOMMEREN 2017

Det siste året har blogginnleggene stort sett handlet om Kenzo og hvor vanskelig det har vært å trene han. Ettrer et par vanskelige år har vi endelig fått en progresjon. 

16. Juni ble en merkedag for meg og ikke minst for lillegull Kenzo ❤


Vi hadde vært hos vetr. Maria her i Svinndal for å ta blodprøver og gå igjennom hele kroppen hans for å undersøke om noe kunne være galt med gutten min.
Jeg hadde en magefølelse, og den sa at noe måtte være galt. Han hadde jo endret seg så voldsomt mye fra valp til voksen.  Det hadde gått på så gradvis at det knapt var merkbart før man tenkte på hvordan han var som unghund og valp.


16. juni var jeg på Jeløya sammen med Nina G. for å trene blodspor med Kenzo og telefonen  min ringte. 

Vetr. Maria fortalte at Kenzo hadde veldig lavt stoffskifte og skulle begynne med medisiner.
Hun virket overrasket over diagnosen, da det ikke var noen tydelige tegn på at det var dette som feilte han. Ingen av de klassiske symptomene var tilstede, men hun stolte på meg når jeg sa at han hadde endret seg fra å være en glad arbeidssom gutt, til ikke å klare å konsentrere seg eller orket å leke mer enn 1 minutt, samt hadde mistet matlysten totalt. 


Samme dag startet vi med medisiner, og bare to dager senere merket jeg stor endring hos Kenzo.
Han kviknet til og bli den glade hunden jeg kjente fra to år tilbake.


Så ble han bare bedre og bedre for hver uke som gikk.

Og i tiden som gikk var vi på flere Rally-lydighetstreninger i Moss. Vi trente momenter et stykke bort fra der de andre trente, for Kenzo var fremdeles veldig intr. i alle de andre hundene som han syns forstyrret han veldig. Men gradvis kunne vi nærme oss de andre uten at han syns det ble for vanskelig. 


Vi tok opp agiltytreningen igjen og med stort hell det også . Kenzo syns det var veldig moro, og vi koste oss sammen.

Det ble et par blodspor til denne sommeren, og han har virkelig vist at han har en god nese og en stor iver, men et behagelig tempo i sporet.


Kenzo liker å trene trix, og vi begynner å få et godt reportoar som vi kanskje kan sette sammen til et Freestyleprogram i løpet av vinteren.Han tilbyr stadig Heelwork-posisjoner når vi går tur her hjemme på veien, og vil heller gå ved fot enn å løpe på tur, så vi får se om vi kanskje kan få til et Heelwork-program til våren også.I sommer arrangerte Fredrikstad Brukshundklubb en uoffesiell konkurranse.

Dette var en fin mulighet for både Scott og Kenzo til å få trent på det å konkurrere. Scott og jeg deltok i en klasse som heter " Lucky Dipp". Der  får vi tildelt en sang som vi skal improvisere et program til. Scott og jeg endte opp med å vinne denne klassen.

Det var utrolig gøy å konkurrere med Scott igjen, etter 5 års pause fra konkurranser !!


Etter dette ble det arrangert en åpen treningsklasse der man kunne belønne hunden i ringen. Kenzo fikk prøve seg i treningsklassen og vi fikk en fin treingsøkt.
I juli var Scott og jeg på tur til Telemark på Freestyle sommercamp.   Jeg dømte to konkurranser den helgen, og var hoveddommer begge dager. Dette var forøvrig siste gang jeg var dommer i denne sporten.  Jeg er nå pensjonert fra dommergjerningen med god samvittighet og mange gode minner fra 7 år med dømming.Denne helgen var jeg også observatør på kurs med Anita Axelsson og Lizette Olausson. Flotte omgivelser og nydelig vær gjorde denne helgen til en flott opplevelse.
I August var vi på treningssamling i Lunde i Telemark sammen med andre Freestylere, og Kenzo og Scott var med denne helgen. Jeg fikk mange fine økter med begge gutta og vi hadde en kjempekoselig helg sammen med de andre utøverne.Kenzo hadde en flott utvikling denne helgen og vi hadde det fantastisk gøy sammen !


En uke senere dro vi til Kongsberg for å prøve oss i Rekruttklassen i Kreativ lydighet.
Kenzo syns nok det var litt vanskelig i starten, men kom ganske raskt på nett, og da jobbet han bra i en blanding av Freestyle og HTM i et improvisert program 😃
Det var deilig å endelig føle at vi er på vei inn i konkurranseringen. Scott  og Fargo deltok i den uoffesielle " Lucky Dipp" klassen og Scott vant med Fargo på en god 3. plass til improviserte program ☺

Jeg er bare så glad for at Fargo er helt frisk igjen etter hoggormbittet han fikk på våren i år !!
I sommer har jeg vært på to Danmarksturer sammen med Ellen og hennes to vakre Tervuerener.Denne turen  startet med en konkurransedag, der Ellen og Athina kom på en flott 3.plass i Heelwork.
En flott prestasjon i dette selskapet ! Ellen var også en av mange dommere denne helgen. Det var veldig gøy å sitte utenfor ringen å se alle de flinke utøverne fra mange ulike land.

Ellen og jeg hadde leid et sommerhus rett utenfor Viborg. 

Huset hadde en liten hage som hundene kunne lufte seg på mens vi satt ute på terrassen og koste oss.

 De neste tre dagene var vi på kurs med spennende instruktører.

Russiske Polina hadde med seg en tolk som oversatte alt hun sa til Engelsk. Polina hadde mange interessante tanker og meninger om trening i Heelwork som det var verdt å ta med seg hjem.Jules var en herlig energisk dame.  Hun hadde mange fine metoder for trening av ulike triks. Blant annet brukte hun ( som meg ) plattformstrening. 
Luca lærte oss en helt ny måte å trene hund på. En metode som hun har lært i Japan, der hun bor og driver stort med hund sammen med sin mann og familie.   Denne metoden passer nok fint i Freestyle og i Freesbe-freestyle, men ikke helt i LP eller Rally-LP, så det blir nok ikke en metode jeg kommer til å benytte meg av. Men en artig kursdag ble det. 


Omgivelsene rundt sommerhuset vårt var fint, og vi benyttet kvelden til å gå en tur ned til sjøen like ved. En nydelig kveld med god temperatur og fin utsikt 💗


Alt i alt en kjempeflott tur med godt selskap ! 
Fargo og jeg har deltatt på et par Rally-konkurranser i år .  Han har gått veldig fint, men begge stevnene resulterte i at vi disket på grunn av ett eneste skilt som vi gjorde feil.  Man kan jo ikke la vær å være glad når man kommer i mål uansett resultat 😁    Bedre lykke neste år ! 
Neste Danmarkstur var i månedskifte september- oktober.
.
Denne gang var det NORDISK MESTERSKAP  i Freestyle og Heelwork to music

Jeg var med for å heie på de Norske deltagerne,  og reiste igjen sammen med Ellen som skulle være dommer begge dager.
Det var fire Norske utøvere med i konkurransen, og det var både gøy og spennende å følge dem gjennom denne helgen.
Flotte prestasjoner av dem alle. Norge fikk en 8.plass i Heelwork, og en 7. og 8. plass i Freestyle. Noe som er meget bra i det selskapet de var i denne helgen.
Som en god avslutning på denne sommeren startet Kenzo og jeg i Rekruttklassen i Rally-lydighet i Drøbak 7. oktober.  Det var en spennende opplevelse. Vi hadde jo trent litt momenter rettet mot Rally,  men aldri gått en bane før.

 Jeg kunne egentlig ikke forvente at han skulle klare alle skiltene og holde fokus på jobb gjenom en hel bane.

Men det hele endte opp med en 1.premiering, 

1.Plass med 193 poeng av 200 mulige.

Som om ikke dette har vært nok fine opplevelser denne sommeren, så har jeg kost meg masse sammen med gode venninner og familie ☺

Scott og jeg på besøk hos Eva.
Kenzo koser seg hos " mormor" i Moss.

vi gikk tur til Alby en tidlig vårdag sammen med Pappa`n min.  
Og vi gjentok den turen i august.
Scott fikk en ny lekevenninne i " Zara".


Mens Kenzo og Zara har kjent hverandre en stund og leker sammen som " gamle" kompiser.


Pønky og Minni har stort sett kost seg med turer  og trening hjemme på Fosserød.

Takk til alle dere som har vært med på å skape en fantastisk sommer for oss !!GOD HØST !! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar