fredag 14. februar 2020

Liten gutt fra Rødsbråten

En ny epoke står foran meg.

Etter mange tanker rundt det å anskaffe ny hund / valp har jeg omsider landet. Dette er fordi at jeg skal kunne ha muligheten til å kunne henge med på konkurranser i framtiden. Det livet jeg elsker og det livet det er så vanskelig å slippe taket i, - tross min dårlige helse og dårlige framtidsutsikter.
Men heldige meg - har jo en alledels fantastisk ektefelle som stiller opp for både meg og alle hundene til enhver tid. Uten han kunne jeg ikke klart dette livet jeg elsker så høyt, med så mange hunder.

Jeg gikk jo på en smell for to år siden, når jeg kjøpte meg ny valp ( Bajaz) og ikke klarte å beholde han mer enn til han var 10 mnd.
Det sitter hardt i minnet mitt, og i og med at jeg slet med hans tyngde og størrelse har det vært nødvendig å tenke valg av rase.
Jeg har jo alltid hatt Belger og det er liksom det som er "meg". Men ser at det er på tide å tenke at jeg bare blir eldre og eldre, og skal klare å hanskes med en hund kanskje til jeg er nærmere 80 år.
Tanken på IKKE å ha hund har gjort meg veldig deppa, og litt redd for å vissne bort på grunn av lite engasjerende liv.

Etter Scott gikk bort i sommer, så har motivasjonen for hundetrening dalt veldig. Jeg har prøvd i vinter å trene både Fargo ( 11 ) og Kenzo (7 ) videre, men Fargo fikk raskt betennelse i albu og smerter i rygg på grunn av belastningene under treningen ( noe vi er kjent med fra tidligere, og grunnen til at han ble pensjonert så tidlig ). Kenzo har konsentrasjonsproblemer og trening med han er blitt til at han får tilby alt han syns er gøy, og får belønning for det. Han elsker å leke med ballen sin, og vi har det bare så gøy sammen, - men han takler liksom ikke  " presset"  som han blir satt under i konkurranser.  Vi skal prøve oss på noen Rally-lydighets konkurranser til våren så får vi se om vi klarer å få i  havn noen premier, eller om han også skal få slippe å  bli utsatt for dette videre.

Nå er det iallefall bestemt at jeg skal få ny "konkurransehund".

Han ble født 7. februar i Fredrikstad ( Engelsviken ), og er en Tricolor Shetland Sheepdog gutt.
Samme rase og samme farge som min første hund ( i 1971) Toya.
Jeg føler meg trygg på at dette er et godt oppdrett og at jeg får en stødig og glad liten gutt.
Det blir spennende å følge han gjennom de neste ukene, og det vil bli oppdateringer her etterhvert som han vokser til.

Første bilde av Rødsbråten`s Kiwi ChilliOg her er bilde av mamman og pappan til vakre lille Chilli


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar