onsdag 25. november 2020

FARGO 13. 12.2008 - 25.11.2020

ENDA ET FANTASTISK HUNDLIV ER OVER. 

I DAG MÅTTE JEG TA DEN VANSKELIGE TUREN TIL VETERINÆREN VÅR OG LA FARGO FÅ SOVNE INN, BARE ET PAR UKER FØR HAN SKULLE FYLLE 12 ÅR.

HAN HAR OPPFYLT ALLE DE ØNSKER MAN KAN HA NÅR MAN SKAFFER SEG EN VALP.

VI HENTET FARGO PÅ HVALER I JUNI 2008. 

DA VAR HAN 6 MND OG EN STOR VALP ALLEREDE.  

JEG FALT PLADASK FOR DENNE SOSIALE  KOSEKLUMPEN, OG FIKK LOV TIL Å TA HAN MED HJEM PÅ PRØVE FOR Å SE HVORDAN HAN PASSET INN I FLOKKEN HJEMME.
OG DET GIKK KJEMPEBRA. HAN BLE FORT VENNER MED DE ANDRE HUNDENE OG VI BESTEMTE OSS FOR AT HAN SKULLE FÅ ET LIV SAMMEN MED OSS PÅ FOSSERØD.

I OG MED AT FARGO KOM FRA ET OPPDRETT DER DET VAR MEST FOKUS PÅ ARBEIDSSOMHET OG IKKE PÅ UTSEENDE, SÅ VISSTE VI AT VI KOM TIL Å FÅ EN HUND MED STOR ARBEIDSKAPASITET OG VILLE KOMME TIL Å TRENGE MYE TRENING OG AKTIVITET.

MEN AT HAN SKULLE VISE SEG Å VÆRE SÅ  HEFTIG HADDE JEG IKKE FORESTILT MEG. NÅ MÅTTE JEG VIRKELIG LÆRE MER OM HUND OG ATFERD FOR Å KUNNE KLARE Å HANSKES MED DENNE GUTTEN.  SÅ JEG GIKK MANGE KURS, BÅDE MED OG UTEN HUND FOR Å FÅ TIPS OM HVORDAN JEG KUNNE FÅ DENNE STRESSKLUMPEN MIN TIL Å LANDE.

ET AV DE KURSENE VI LÆRTE MEST AV PÅ VAR ET KURS MED LESLIE MCDEVITT.  

DER FIKK VI MANGE GODE "REDSKAPER" VI KUNNE BRUKE FOR Å GI FARGO ET BEDRE LIV FREMOVER.

LESLIE SIGNERTE BOKEN SIN MED EN HILSEN TIL FARGO. 


FARGO BLE TRENT, BÅDE ANGÅENDE ATFERD OG ULIKE HUNDESPORTER.  JEG HAR ALLTID ELSKET Å GÅ SPOR OG TRENE ULIKE SØK MED MINE BELGISKE FÅREHUNDER, OG FARGO FIKK VÆRE MED PÅ SPORKURS I REGI AV BELGERKLUBBEN NÅR HAN VAR 6 MND.

MEN FARGO SYNS IKKE SPOR VAR NOE SPENNENDE, OG HELLER IKKE SØK ETTER GJENSTANDER I SKOGEN.  SÅ VI LA DEN AKTIVITETEN PÅ HYLLA OG BESTEMTE OSS FOR Å TRENE AGILITY, RALLY-LYDIGHET, LYDIGHET OG KREATIV LYDIGHET.

FARGO STARTET SIN FØRSTE KONKURRANSE PÅ NORGES FØRSTE FREESTYLEKONKURRANSER I 2010. DA VAR HAN 1,5 ÅR.


VI KOM OSS OPPOEVER I KLASSENE, OG I 2014 DELTOK VI I NORDISK MESTERSKAP PÅ LILLESTRØM SOM EN  DEL AV NORGES LANDSLAGSTROPP. 

DET BLE SÅ SOM SÅ MED RESULTATET. VI VAR EGENTLIG IKKE KVALIFISERT TIL DETTE SIDEN VI BARE KONKURRERTE I KLASSE 2, MEN MED OPPRYKK TIL KLASSE 3. MEN NÅR DET IKKE VAR ANDRE SOM VAR BEDRE KVALIFISERT SÅ FIKK VI LOV TIL Å DELTA.  DET VAR EN KJEMPEMORSOM OPPLEVELSE OG FARGO GJORDE ABSULUTT SITT BESTE I ET VANSKELIG MILJØ DENNE DAGEN ❤❤PÅ DENNE TIDEN DREV JEG "KATURANUS HUNDESKOLE" OG HOLDT EN DEL KURS HJEMME PÅ FOSSERØD.  FARGO VAR DEN PERFEKTE FIGURANTHUND, BÅDE PÅ KURS OG PRIVAT-TIMER DER VI JOBBET MED HUNDER SOM HADDE ATFERDSPROBLEMER. 

HAN BLE OGSÅ VED FLERE ANLEDNINGER BRUKT SOM FIGURANTHUND PÅ KURS HOS ATFERDS-SPESIALISTER DER DE TRENTE USIKRE HUNDER I MØTE MED FARGO

JEG KUNNE ALLTID STOLE PÅ FARGO, OG HAN VAR VERDENS FLINKESTE FIGURANT.

HADDE ALLTID FOKUS PÅ MEG, OG BRØD SEG IKKE OM AT ANDRE HUNDER KASTET SEG UT I BÅNDET FOR Å " TA HAN "........
INGEN HUND HAR JEG LÆRT SÅ MYE AV SOM FARGO. HAN HAR VÆRT EN " NØTT" SOM JEG MÅTTE LÆRE MEG Å " KNEKKE" I OPPVEKSTEN HANS, OG DET GAV FANTASTISKE REULTATER TILSLUTT.  UTROLIG MYE TRENING I ULIKE SITUASJONER GAV RESULTATER OG HAN BLE EN STØDIG OG RELATIVT ROLIG HUND Å LEVE MED 😃

PARALELT MED DETTE, TRENTE VI PÅ RALLY-LYDIGHET OG KONKURRERTE LITT TIL OG FRA.   FARGO FIKK FLOTTE RESULTATER I DENNE SPORTEN  OGSÅ. HAN KOM SEG RASTK OPPOVER I KLASSENE OG FIKK 1.PREMIE OG CERT I ELITEKLASSEN FØR HAN BLE PENSJONERT FRA KONKURRANSER PÅ GRUNN AV STORE SMERTER I RYGG, NAKKE OG HOFTER.

VI TRENTE OGSÅ AGILITY, MEN DET BLE ALDRI TIL AT VI KONKURRERTE I DENNE HUNDESPORTEN. 

FARGO VAR FLINK I LYDIGHETSPORTEN OGSÅ, - OG VI TOK BRONSEMERKET I LP MED GODE POENG.  178,5 POENG AV 180 MULIGE.FARGO ELSKER Å TRENE - NESTEN HVA SOM HELST. OG SOM DET FANTASTISK SNILLE OG GODE GUTTEN HAN ER, SÅ FIKK VI OGSÅ GLEDEN AV Å VÆRE MED PÅ Å TRENE INN ET PROGRAM I KREATIV LYDIGHET I EN KLASSE SOM HETER 6+.

I DENNE KLASSEN SKAL MAN VÆRE MED ENN 6 BEN I RINGEN. ALTSÅ FLERE ENN ÈN HUND OG ÈN FØRER.  FARGO OG JEG FIKK NOEN FLOTTE TRENINGER SAMMEN MED ASTRID OG LILY. OG DETTE ER NOE AV DET MORSOMSTE JEG HAR VÆRT MED PÅ TROR JEG.

DISSE TO VAR SÅ UTROLIG SØTE SAMMEN, OG VI FIKK TIL MANGE FLOTTE AVANSERTE OG MORSOMME TRIKS SAMMEN.

VIBEKE BRATH TOK NOEN FINE BILDER AV OSS I NESPARKEN I MOSS MENS VI TRENTE SAMMEN.

FARGO FIKK OGSÅ VÆRE MED Å KONKURRERE I HTM / heelwork to music)
HAN FIKK FLERE 1.PREMIER OG OPPRYKK TIL KLASSE 2.
OG I 2016 BLE HAN KÅRET TIL ÅRETS BELGER    ❤  I BÅDE FREESTYLE, HEELWORK TO MUSIC OG RALLY-LYDIGHET.  


HJEMME PÅ FOSSERØD HAR FARGO DE SISTE ÅRENE VÆRT HUNDEFLOKKENS BAUTA.

HAN HAR ALLTID VÆRT FLINK TIL Å OPPDRA VÅRE NYE VALPER, OG DEN ALLE KUNNE STOLE PÅ.   SISTE SKUDD I FAMILIEN , - ZACKO - VAR IKKE NOE UNNTAK.  I STARTEN PÅ NOVEMBER MERKET JEG AT DET VAR NOE GALT MED FARGO.  HAN VIRKET GAMMEL OG SLITEN.  JEG TENKTE AT DET VAR FORDI HAN FAKTISK SNART ER 12 ÅR OG AT HAN BARE VAR BLITT ROLIGERE AV DEN GRUNN.

MEN SÅ BEGYNTE HAN Å MISTE MER OG MER ENERGI, OG ETTER NOEN UKER TENKTE JEG AT DETTE IKKE VAR HELT SOM DET SKULLE VÆRE.   DA VAR DET PÅ TIDE Å TA EN TUR TIL VETERINÆREN VÅR, - MARIA - . 

HUN UNDERSØKTE HAN VELDIG GODT, - TOK MASSE RØNTGENBILDER OG PRØVER. URINPRØVEN VISTE BÅDE HVITE BLODLEGEMER, BLOD, BAKTERIER MED ENDA MYE MERE SOM IKKE BURDE VÆRT DER. 

SOM VI FRYKTET SÅ HADDE HAN EN VELDIG FORSTØRRET PROSTATA.  ENESTE SOM KAN HJELPE PÅ EN SÅNN DIAGNOSE ER KASTRERING. MEN SIDEN FARGO BLE KASTRERT FOR FLERE ÅR SIDEN, FINNES DET IKKE NOEN BEHANDLING. 

DIAGNOSEN HANS VAR PROSTATAKREFT MED SPREDNING. OG DET VAR IKKE MERE VI KUNNE GJØRE FOR GODGUTTEN. 

JEG ER UTROLIG TAKKNEMLIG FOR Å HA OPPLEVD SÅ MANGE FLOTTE ÅR SAMMEN MED DENNE FINE GROENENDAELGUTTEN ! 

TAKK FOR ALT KJÆRE FARGO. HVIL I FRED ! ❤❤❤❤❤
                                                   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar