onsdag 2. juni 2021

ONLINE KONKURRANSER

 Denne våren har det vært populært å arrangere konkurranser på nettet.

Man må være medlem av en gruppa på facebook for å delta, og legge inn filmer av seg og hunden i den grenen og klassen man vil delta i. 

Konkurransen er selvfølgelig ikke offesiell ( NKK godkjent ), men det er allikevel gøy å test ut litt hva man har trent på, og høre hva dommeren(e ) har å si om det de ser i " ringen".

Vi deltar ikke for annet enn for å se hvor langt vi egentlig har kommet. Jeg har ingen planer om å starte på offesielle stevner enda, - annet enn i rekruttklasser der det er lov til å belønne hunden inne i ringen.  Vi håper det blir lov i sommer så vi får den ringtreningen vi trenger for en dag å kunne klare å delta i offesielle konkurranser. 

Den første konkurransen vi deltok på var i Rallylydighet.

Vi fikk banen tilsendt i god tid før fristen og kunne ( i motsetning til i off. konk. ) trene på banen flere ganger før vi filmet og sendte den inn i konkurransen. 

Zacko og jeg satt opp banen flere ganger for å trene. Det gikk ikke så bra siden vi ikke har trent på å "strekke strikken" for belønner enda.  Men etterhvert gikk det litt bedre, selv om Zacko hadde tusen fluer i hodet samtidig og ikke helt på nett med meg gjennom banen.  Han hadde trent så mye HTM ( der hunden skal stå i alle posisjoner og ikke sette seg ) at vi slet med sittøvelsene. 

Men vi sendte nå inn til dømming uansett siden vi hadde meldt på og betalt for en bedømning :-) 


Fredrikstad brukshundklubb arrangerte onlinekonkurranse i Kreativ lydighet alle klasser sist helg.

En flott anledning til å teste ut litt av det vi har trent på, bl.a. trikseprøven.

Her skal hunden utføre x antall "ting" i hvert triks og får poeng fra 0 - 5 i hver øvelse.

Zacko gjennomførte bra, og fikk godkjent trikseprøve med totalt 49,5 poeng av 50 mulige.


Vi prøvde oss også i Heelwork to music klasse 1. Musikken vi valgte var " Til Ludvik" av Anita Skorgan
Det var gøy å prøve seg, selv om dette var et improvisert program, og skal forbedres til en off. konkurranse.  Så nå er vi motivert og skal jobbe med å sette sammen et progra, ( lage koreografi ) til denne musikken 😊 

Vi fikk 24,5 poeng, som holdt til en 1.premiering, og  dommerene skrev kommentarer som:   

Fint og ryddig utført, og rørende å se på 😊Vi sendte også inn en liten film til Freesthylekonkurransen klasse 1.

Dette ble også et improvisert program.  Jeg hadde egentlig en plan om hvilke triks vi skulla ha med, men når man er " i ringen" blir hodet ofte liggende igjen utenfor og jeg glemte halvparten av det jeg hadde tenkt vi skulle gjøre.

Men det ble nok innhold til klasse 1  så jeg sendte inn, så får vi gjøre det som man BØR gjøre: Lage et program og trene inn en koreografi sånn at vi er litt mer forberedt neste gang vi går i ringen 😄

Det høldt til en 1 premiering og 23,85 poeng.

Kommentarer som dommerne skrev :   " fint samarbeide", " nydelig program",  "Bra vanskelighetsgrad for klassen", og " Fin musikk og rekvisitter" gjør jo at man blir motivert for videre trening og motivert for å lage en god koreografi til denne musikken 😊 

Zacko kom på 3. plass i begge grener og fikk sine første fiiiiine rosetter Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar