fredag 5. august 2022

Sommerminner

 Tia flyr fort i godt selskap, -  heter det, -  og med en aldeles nydelig valp i hus så får tiden ben å gå på.

Mazcot har vært hos oss i to mnd allerede, og har blitt 4 mnd gammel. 

I løpet av disse to mnd. har han hatt mange opplevelser av både positiv og negativ art. 

Vi har vært på mange fine treninger og miljøtreninger rundt om og kost oss med valpegruppa vår.

Men han har også måttet en liten tur innom dyresykehuset i Moss, da vi antar han ble bitt av en orm og hovnet opp i halve hodet.  


En opplevelse vi gjerne skulle vært foruten.  Det var svært smertefullt for godgutten og fikk nok en dårlig assosiasjon til å bli holdt fast og tatt på under dette oppholdet. Han måtte jo ligge " på drypp" med kanyle i armen. For å få til dette har de nok måttet kjempe litt med han, og holdt han fast. Resultatet er at han nå har mistet litt av tilliten til fremmende folk og ikke vil bli tatt på. Vi må bruke litt tid på å få tilbake tilliten til menneskene vi møter og gi han den tiden han trenger for å føle seg trygg. Innmari dumt at dette skulle skje, men akkurat nå er det bare å fokusere på å få han til å like folk igjen. 

Zacko var på Mosseutstillingen ( i Råde ) sist helg, og er tydeligvis på vei ut av den psykiske modningsfasen sin.  Resultatet ble en super kritikk fra den slovenske dommeren og beste Hannhund i åpen klasse ( av 5 ). 💓  Han fikk EXELLENT og CK, men ble ikke plassert i Beste hannhundklasse blant så mange flotte Championer. 
Etter Zacko var ferdig med utstillingen, var det Mazcot sin tur til å miljøtrene på en utstillingsplass.  Det gikk kjempefint, og vi fikk et par fine timer sammen. Mange fine folk som ville hilse og et par snille hunde-eiere som gav oss den tiden han trengte for å bli trygg på dem. En mann i rullestol stoppet opp ved oss og forsto at Mazcot trengte å undersøke både stolen og mannen nøye. Sånne opplevelser er vi takknemlige for 😊

Vi har vært på klubben i Fredrikstad og gått valpekurs. En flott instruktør som kjenner rasen godt, og hadde mange fine tips å komme med til oss som skulle forme en ny valp.  Kan gjerne anbefale han til de som måtte ønske å gå valpekurs i Fredrikstad brukshundklubb.Vi har også vært på klubben og trent litt sammen med gode venner fra Kreativ lydighetsgruppa.

Mazcot er glad i å leke, og liker å gjøre ting sammen med meg, så det kan se ut som han kan bli en fin treningskompis for framtiden. Det er mye som skal læres når man er så fersk i livet. Vi har det ikke travelt med å trene på ting, men prøver å få på plass noe av samarbeidet og forståelsen for å trene sammen, - forståelsen for belønning o.l. 
Men noe av det morsomste Mazcot vet er nok å møte de andre valpene fra valpegruppa vår.
De leker så fint sammen, og hver og en av dem har sin herlige personlighet som det er utrolig gøy å studere og kose seg med.  Vi er utrolig heldige som fikk med så mange flinke hundefolk og fine og trivelige valper i gruppa jeg ønsket å danne da Mazcot kom i hus.  
Oppdretter Merete Greaker er der med sin Tervueren , - Gustav, og tok masse fine bilder av gjengen når vi var i Våler på onsdag denne uken. Denne uken av det 5 vakre som møttes 💓

 Men det er jo ikke bare Mazcot og Zacko som får alenetid med meg. 
McKenzo vil jo også ha litt oppmerksomhet og litt fri fra disse ungene som leker og herjer rundt han hele dagene. 
    
Som regel går vi på ulike veier her hjemme for å få litt tid alene sammen. 
Men denne uken tok vi turen til vakre bygdetunet i Skiptvet for å gå tur og trene litt sammen.
En 9 år gammel gutt har litt andre lyster og behov, enn disse to ungdommene.
Bare han får være alene med meg, - og får noen godbiter, - så er han kjempeglad.
Han elsker å posere foran kamera, og det må vi jo også benytte oss av 💙

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar