mandag 7. november 2022

Konkurransekurs i Lydighet

 For  ca 20 år siden konkurrerte Zippo og jeg i Lydighet klasse 3.  

Da hadde jeg tidligere konkurrert i Lp med Tasja og Dixi i klasse 2

Ellers har vi også  bestått bronsemerket i Lp med Beauty og Ruphus.  

Jeg har hele mitt aktive hundeliv , - som snart er i 40 år. trent litt Lp med mine hunder.  Og den siste som tok bronsemerket var faktisk Fargo som besto med glans 💓








Og den siste som har gått Lp kurs var Kenzo, - som gikk et bronsemerkekurs for noen år tilbake.  Men det ble aldri noe mer Lp på oss etter dette.

Nå har jeg lyst til å lukte litt på denne sporten igjen, og fikk muligheten til å være med på et konkurransekurs hos Indre Østfold Hundeklubb denne helgen.

Mazcot og jeg har fin kontakt og han liker å jobbe, så vi meldte oss på og var så heldig at vi fikk plass.



Instruktøren var en erfaren, - koselig dame med mange fine treningsmetoder.  Hun var utrolig dyktig til å tilpasse kurset til hver enkelt ekvipasje og deres nivå.  Selv hadde hun en Bc tispe på to år som allerede var i høyeste klasse ( FCI3).  Mange av tipsene hadde hun hentet fra Siv Svendsen sin bok og filmer.  En instruktør som ikke bare kunne vise til prestasjoner med egen hund, men også var flink til å få oss til å føle oss flinke, og veilede oss til å lykkes i alt vi gjorde :-) 

Vi var èn og èn hund inne i hallen. 10 minutters økter i to dager.  Mazcot og jeg ble så slitne at vi måtte droppe siste økt både lørdag og søndag, men allikevel fikk vil 9 flotte økter totalt.  Helt utrolig hvor mye vi fikk til i løpet av disse øktene.

Momenter vi var gjennom innlæringen på var: 

*  Innsitt på plass
*  Bakpartskontroll
*  Fremmadsending
*  Omvendt lokking
*  Hvordan begynne " fot " - øvelsen for å få en god fot
*  Innlæring av en rask " dekk"
*  Innlæring av apportering
*  Håndtarget
*  Touch på musematte
*  " HoppeSTÅ" ( stå under marsj )
*   STÅ ( under innkallingsøvelsen )
*   Innkalling
*   Neseprøve
*  Kavaletter fram til et " mål"
*  Banetrening.
*  Sende Fram rundt kjegler





 Her er det masse vi skal trene på gjennom vinteren i håp om å kunne få et oppfølgingskurs til våren med samme instruktør 😊

Så får vi se hvordan vi klarer å utvikle oss, og kanskje en vakker dag er jeg tilbake i konkurranseringen i Lp igjen med en Tervueren. - Mazcot.

Det var en inspirerende helg, og motivasjonen til å trene videre på dette er helt på topp.



Starten på apporteringsøvelsen


Innlæring av rask ned-dekk.




Mazcot er flink til å jobbe med nye utfordringer. Han taklet det nye treningslokalet flott, og selv om  forstyrrelsene var både mange og uvante for oss var han utrolig dyktig til å være bare 7 mnd gammel valp 

💙💙💙


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar