mandag 31. oktober 2022

 

November er en av de tristeste måneder jeg vet.   Grått, - vått og mørkt. Og måneden da jeg må inn i en annen modus enn jeg er på sommeren med dens varme lyse dager og kvelder og mye deilig uteliv.

Men sånn er det bare, og det hjelper veldig å ha tre flotte hunder som er like glade hver dag og ikke kan  bry seg mindre om været eller lyset.  Hver dag er like bra for dem, og det hjelper meg veldig.

Det har vært en fin høst med mange fine turer og god hundetrening med gutta mine.  

Kenzo har blomstret opp på  " sine gamle dager" ( 9,5 år ), og elsker å trene igjen. For det var jo sånn det var når han var valp og unghund.  Helt fram til han fikk stoffskifteproblemer og han ikke orket noe som helst.  Så vi koser oss såååå mye med både gammelt Freestyle-program, og nye triks 💓Zacko er litt av og på for tiden.  Fremdeles ikke i stabil treningsmodus som han var som valp og unghund.  Men enkelte dager er han skikkelig PÅ, og da koser vi oss masse med trening igjen.
Vi trener mest på Heelwork to music, og innlæring av nye triks.


Og lillegutt Mazcot som nå er blitt 7 mnd er alltid klar for å leke litt, eller trene med meg.
Jeg merker at han begynner å komme i en ny fase i livet, der grøftekanter med gode dufter konkurrerer med meg om plassen for hans fokus.  Men så lenge han får leke med lekene sine så vinner jeg 😁  Et verktøy som blir godt å ha videre når han utvikles til å bli " høy og mørk".
Vi trener mye på fokus, - og prøver å lære oss nok triks til et Freestyleprogram.  Ja, - jeg har nok landet på at det er det vi skal drive med i framtiden.  
Men mest av alt leker vi sammen for å skape et godt samarbeid og gi han rom for å få lov til å være valp. 

  
I mitt hode er valpetiden den viktigste tiden i hundens liv.  
Den skal finne ut av hvem den er, - og hvem vi er.
Den skal bli trygg på alt den skal utsettes for i løpet av livet.
og den skal bli trygg på seg selv.

Men valpetiden er også tiden da vi kan skape et godt samarbeid, lære en del om hva som er lov - og ikke lov i livet sammen med menneskene.
Den lærer fort i denne perioden, og det gjelder å bruke tiden fornuftig.

Derfor er vi mye ute av Fosserødskogen for å " utsette han" for ulike miljøer. 

Vi har blant annet vært publikum på et par Freestylekonkurranser for å lære å oppføre oss blant mange hunder inne i ulike haller.  Han takler dette veldig fint, og vi ikke også avsluttet dagene med å trene i " åpen klasse" i konkurranseringen.  
Det var en nyttig og morsom opplevelse der vi kunne leke oss noen minutter til musikk.


Filmen er delt i to deler_  Vi ønsker dere alle en fortsatt god høst ! Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar