lørdag 3. august 2024

MOSSEUTSTILLINGEN

 Sist helg var Teddy på Valpeutstilling i Moss og Omegn Hundeklubb`s regi, - i Råde idrettspark.

Det var nå en mnd. siden han vant Best In Show valp, på spesialutstillingen for Belgere i Vestby, og han har utviklet seg mye på den ene måneden. 

Så det var med stor spenning vi dro til Råde for å få han bedømt av en polsk og en ungarsk dommer.

Min gode venninne Hilde, som stilte ut Zacko for meg i fjor på samme utstilling, var så snill å trene noen ganger med Teddy i forkant, slik at de skulle ha best mulig utgangspunkt for å kunne prestere i ringen sammen denne helgen.  Hilde har lang erfaring med utstilling fra før, og har til og med stilt ut Belger  tidligere, så jeg føler meg heldig som har fått en så god handler til min lille Teddy.


Det var ikke noen lett oppgave Hilde hadde fått.  De to har ikke kjent hverandre så lenge, fordi Hilde har hatt valpekull i hele sommer, og vi har ikke fått besøkt henne før nå som valpene er levert. Det vil si at de to hadde to uker på seg til å bli kjent med hverandre før utstillingen.
Vi dro på et par utstillingstreninger med Steinar Balken.  
Han gav gode råd, og etter et par økter ble de et kjempefint team i ringen 💓

Valpeshow er jo ikke annet enn gøy !
Vi har ingen ambisjoner i denne hundesporten, men ser på deltagelse som en super mulighet til å utvikle Teddy sitt spekter av gode opplevelser.
Kanskje han også en vakker dag skal inn i en annen konkurransering, og da er erfaringen han opparbeider seg med publikum, klapping, alene i stor ring med mye lyd rundt osv. en utrolig fin greie å ha med seg i livet videre 😀

Første utstillingsdag i Råde ble en lang dag med mye venting.  Men Teddy tok all venting og alt ståket med knusende ro.  Han taklet å gå rundt blant masse andre hunder og folk, tett på seg. Noen hunder vek han unna, og det var godt å se at han i alt rundt seg klarte å være fornuftig når det var hunder som gav signaler om at de ikke likte noen tett på.
Han hilste blidt på mange folk, og hele tiden med logrende hale oppe 💙
Som eneste Groenendael - valp kan man jo si at det er lett å vinne. Men dommeren må jo like det den ser allikevel. Og man kan jo ikke få Hederspremie uten å være vakker. Uten hederspremie blir det heller ingen BIR-rosett å sanke. 
Den polske dommerdamen likte Teddy kjempegodt, og gav han en flott kritikk og to fine rosetter.



Det betydde at han var kvalifisert til å delta i grupperingen sammen med de andre vinnerne i Gruppe 1 
( Gjeterhunder og hyrdehunder ) 

Det ble noen timer å vente, men været holdt seg bra og vi hvilte litt i bilene våre.

Gruppe 1 var stor, med  12  deltagere.  Og her var konkurransen stor siden dette kun var hunder som var den beste i sin rase.  Vi var kjempespent på hvordan den ungarske dommeren kom til å vurdere Teddy.  
Det er alltid spennende når man kommer videre til gruppene. Og Teddy løp fint og stillte seg fint opp i ringen.  Han var en av de fire som ble plukket ut til å bli plassert i gruppen.   Så ble det enda en runde med løping før dommeren bestemte seg for plasseringen.  De begynner alltid med å rope opp nr. 4.  Jeg sto utenfor ringen og holdt pusten.  Nei - vi ble minst nr. 3.  Men ..... nei - vi ble ikke ropt opp nå heller.  Ojjjjj, - vi re minst nr. 2.....  Og det ble vi faktisk 😄  Det var en kjempefin følelse å slå ut så mange andre flotte hunder. En flott Langåret Collie vant over oss. Den var eldre enn lille Teddy som stilte i minste klasse, og hadde flott utviklet kropp og pels.



Søndag hadde vi oppmøte tidlig, og var første hund inn i ringen.
Vi benket oss ved ringen i god tid, og ventet spent på bedømningen.
Når dommeren kom, gikk det opp for oss at det var samme dommer som dømte Teddy opp til nr. 2 i gruppen dagen før.   Hvis bare Teddy stilte seg fint opp og løp fint, så ville det nok gå bra i dag også.
Og det gjorde jo det.  Han fikk Hederspremie og Best I Rasen rosett i dag også, og var igjen kvalifisert til å delta i grupperingen.

Men det var så mange timer fram til det, at vi valgte å reise hjem til Hilde og spise lunch, og la Teddy få litt fri fra alt maset på utstillingsplassen noen timer.
Han koste seg i den fine hagen hennes, og fikk både løpt litt, og hvilt seg litt 😀



Etter noen timers pause hjemme hos Hilde og småjentene hennes, dro vi tilbake til utstillingsplassen i Råde for å delta i Gruppe-ringen.
Mange vakre deltagere i dag også, og vi var kjempespente.  Det viste seg at det var samme dommer som skulle dømme gruppen vår, som dømte Teddy til BIR i går.  Men hun dømte jo mange andre raser også, så her var ikke noe avgjort på forhånd.  MEN vi visste i hvert fall at hun likte han 😉

Til vår store overraskelse og glede vant Teddy gruppen i dag 💙


Kjempegøy!

Og det beste av alt var hvordan lille Teddy taklet alt ståket, og det å løpe i ringen med alle de andre hundene.  Han speidet etter meg hele tiden, men når han hadde full kontroll over hvor jeg var så viste han seg fra sin aller beste side. Sosial, trygg og rolig 💜

Vi var dermed kvalifisert til å delta i BIS ( Best in show) - ringen sammen med alle vinnere fra hver gruppe. Totalt 10 raser.
Det ble ingen plassering i denne ringe, men det var allikevel veldig stort å komme så langt at han kunne løpe i BIS-ringen.

Mange mange tusen takk til Hilse Rognlien som tålmodig, snill og god, ville stille ut gullet for meg.
Lite trening i forkant gjorde jo at de ikke ble skikkelig kjent før denne helgen, men dette skal vi ta igjen.

Utstilling er ikke helt " min greie", men det er jo både spennende og moro når det går så bra.  
Men først av alt er det fin miljøtrening med valp, så lenge valpen takler det så fint som Teddy.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar