søndag 15. september 2024

På konkurranse i Drammen

 1. september satt vi kursen mot Drammen Hundepark, der Norsk Freestyleforening arrangerte NM i Kreativ Lydighet.  Jeg hadde veldig lyst til å se de flinke deltagerne og heie på dem under NM i år. Nå som jeg kan kjøre bil igjen, så føltes det utrolig fint å kunne dra av gårde uten å være avhengig av noen.

Derfor meldt jeg på Zacko i Freestyle klasse 1 igjen.  Vi lagde et kort program til denne konkurransen, uten så mange rekvisitter.   Zacko har jo noen titler fra før, og nå jaktet vi på en 1.premie for å kunne få enda en tittel registrert foran kennelnavnet sitt.

Han har vært veldig fin å trene med den siste tiden, og de kjedene jeg hadde valgt å ha med i programmet vårt, var han veldig glad i, og kan veldig godt. 😀

Jeg hadde valgt kjærlig  som tema, og musikken var Alexander Rybak sin låt " I Came to love you".

Zacko var kjempeflink !  han stoppet opp litt en gang, - for å orientere seg litt, - før han var på igjen og utførte programmet vårt med glans.  Det er utrolig deilig når man føler at man er på nett med hunden sin under konkurranse. At man klarer å glemme alt annet enn å være sammen og gjøre noe morsomt sammen.  Sånn følelse hadde jeg virkelig med Zacko denne dagen 💓

Når det er tre dommere blir gjennomsnittet stående som resultatet.  En av dommerne gav oss utrolig fine poeng, og det er jeg kjempefornøyd med å få.   For de av dere som ikke er kjent med sporten, så kan man maks få 10 poeng i hver kategori.   Hvis man får 7,5 eller høyere så er det en 1.premie.  Så her ligger vi godt an i forhold til å komme oss videre og opp til klasse 2, der kravene er veldig mye større for å oppnå disse poengene, og en god premiering.  Den finske dommeren gav dårligst poeng, og bare så vidt godkjente programmet i alle tre kategoriene, mens de to andre dommerne likte det mye bedre og gav oss fine poeng  💪😀



Jeg har dessverre ikke noen bilder eller film fra denne utførelsen, men vi fikk vår 1.premie og kom på 3. plass. Så nå har han fått ny tittel :-) 

N BS CH HTMI FS1 Rødsbråten`s Kiwi Chillie 

Jeg er veldig stolt av min lille forsiktige sheltie-gutt !!  Nå går ferden videre til Freestyle klasse 2 💜




Mazcot debuterte i Freestyle klasse 2 og var sistemann inn i ringen denne søndagen.  Vi har trent mye på de ulike " kjedene" i programmet og jeg følte at vi kunne klare å gjennomføre greit nok på en god dag.  Hele programmet hadde vi testet kun 1 gang, men jeg hadde trent mye på å gå programmet uten hund. På den måten satt programmet godt i ryggraden min.  Jeg følte meg trygg på at vi kunne klare dette nå.

Jeg er alltid litt usikker på hva slags kostyme jeg skal ha på mine program.  I begge programmene mine i dag kunne jeg ta på noe anonymt som jeg trives godt i.   Det var ikke noe tema som sa at jeg måtte ha noe spesielt. Derfor valgte jeg en sort bukse med en sort overdel som jeg trives godt i.  Det jeg ikke tenkte på var at overdelen er litt lang, og at jeg ikke hadde trent med den på meg..........   Noe Mazcot fant veldig vanskelig.  Den var så lang at han "stanget" i den når han skulle inn mellom bena mine på ulike øvelser.   Så han vegret seg i disse øvelsene, og vi fikk ikke den flyten vi skulle hatt i midten av programmet.  Men flinke flinke gutten min, fortsatte som om ikke noe var hendt og fullførte programmet med god presisjon og super arbeidsvilje 💙

Jeg var kjempespent på hvordan programmet ville bli tatt i mot, både av publikum og av dommere.  Programmet er litt spesielt, og veldig personlig.   Musikken er Benny Borg sin sang " God morgen min kjære" som han skrev til sin avdøde kone. En veldig vakker sang til en som man har vært glad i.  I mitt tilfelle handlet det om å hylle min avdøde bordercollie Scott.   Så rekvisitten var et bord med et nydelig bilde av han på, - et tent lys og en rød rose.  



 Jeg følte at Mazcot fungerte supert i ringen, bortsett fra min store bommert i forhold til klær.  Og jeg følte at vi klarte å formidle vårt budskap i programmet godt også.  Så det var gøy å gå ut av ringen denne dagen, med en god følelse av at vi hadde gjennomført programmet på en så god måte som vi kunne pr idag.    Mange hadde tydeligvis sett på oss, og jeg fikk mange tårevåte klemmer når vi kom ut av ringen. Folk ble rørt av vår opptreden ( programmet ), og det var nok litt uventet at jeg hadde laget et rørende program, siden jeg stort sett tidligere har prøvd å lage litt komikk i mine temaer.

Det var ikke uventet at vi ikke fikk godkjent utførelsen i dag, siden Mazcot vegret fra noen øvelser i programmet, men jeg var allikevel veldig fornøyd med poengene.  Og igjen, veldig overrasket over poengene fra den dommeren jeg trodde var den strengeste i klasse 2. 



At ikke alle dommere er enige er helt greit. Men jeg tar med meg at denne dommeren gav meg så gode poeng i " Vanskelighetsgrad" og "Musikk og fortolkning".  
Jeg har virkelig tenkt selv, at det er høy vanskelighetsgrad i dette programmet, selv om det ikke er så kjempevanskelige øvelser eller at det bugner av momenter.  Det vanskeligste i programmet her, er at jeg bruker helt andre kropps-signaler ( motsatt signal ) til øvelsene slik at Mazcot virkelig må kunne kommandoene - uten hjelp av håndtegn fra meg.   En annen ting er at vi her må treffe punktlig i musikkens tekst for at det skal bli en bra gjennomføring.  Kommer vi noen sekunder for tidlig eller sent så blir det ikke like bra.   Noen av momentene utføres også med at Mazcot og jeg ikke har øyekontakt. Enten er han foran meg med ryggen til meg, eller bak min rygg.   
Men jeg er jo ikke dommer ( lenger)  og to av dommerne godkjente vanskelighetsgraden bare med et " nødskrik".   Så da tenker jeg at jeg må jobbe enda mer og finne enda flere vanskelige ting å sette inn i programmet før vi går i ringen igjen 😀  Den finske dommeren forsto nok ikke mitt budskap og hva det handlet om, for hun gav også bare 7.5 i fortolkning av musikken, mens de to andre gav 9.  Så jeg tenker at programmet skal bli som det er, men med litt flere vanskeligheter lagt til. 

Men denne dagen holdt det til en 1.plass i klassen, og jeg er veldig stolt av Mazcot`n min som i en alder av 2.5 år begynner å " lande", og ikke viste noen som helst tegn til stress i ringen denne gangen.  Vi hadde mye " nafsing" i klasse 1, og fikk mye poengtrekk på grunn av det.  Jeg har jobbet med å bli kvitt den nafsingen, og er superglad for at han ikke viste noen tegn til dette når vi omsider gikk inn i konkurranseringen igjen !!  Så vi er på rett vei, og jeg gleder meg til hver trening med mine hunder !