torsdag 28. mai 2020

Valpetiden

For 7 år siden, når Kenzo var liten valp, så startet jeg opp en valpegruppe ( vi kalte det for Barselgruppa ).
Vi miljøtrente sammen, og valpene fikk lære seg ulike øvelser som er viktig å kunne framover.
Valpene fikk leke sammen og vi som eide dem koste oss veldig i denne valpetiden.

På bakgrunn av denne opplevelsen inviterte jeg mine venner på facebook til å bli med på en sånn gruppe utover våren og sommeren i år.
Og selv om det ikke ble den helt store responsen, så var det tre valpeeiere som ville være med på dette, og vi har møtt hverandre en gang i uken i fire uker nå.

Zacko storkoser seg på disse møtene, og jeg kan ikke tenke meg noe mere positivt enn å la disse flotte individene får lov til å utfolde seg sammen i lek.

For min del er dette med lek + sosialisering og miljøtrening den viktigste læringen vi kan gi valpene mens den er liten.
All annen trening kommer i annen rekke.
Det ER så innmari mye som skal oppleves mens man er ny i denne verden, og det å la valpen få ro til å suge inntrykk og oppleve verden i sitt eget tempo, er det viktigste de første ukene i livet.
La valpen få hviledager uten annen aktivitet enn tur og kos kan også være smart. På den måten lærer man valpen at det ikke trenger skje noe hver eneste dag. 
Så kan man etterhvert begynne å trene mot det man har tenkt å ha som mål innen konkuranser o.l.  Man har 10 - 15 år på seg til å lære hunden alt det andre, mens vi har noen få uker på oss for å legge det beste grunnlaget for resten av hundens liv.

Her er noen herlige bilder fra møtene til valpegruppa vår 😉

Vi har vært på gårdsbesøk hos min kjære kusine Tove - Mette på Ramberg gård på Jeløya.
Der fikk de oppleve ulike dyr som bor på gården.
I tillegg måtte de gå sammen rundt der i bånd, og til slutt fikk de leke inne i hagen på gården.
En fantastisk fin dag både for to og firbente.Hvor lenge vi kommer til å møtes er det ingen som vet enda, men vi gleder oss til hver eneste uke med lek og moro sammen med denne gruppa 😊Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar