mandag 26. april 2021

 Zacko er i fin form igjen og vi utvikler oss på treningsfronten.

Vi trener fremdeles med mål om Trikseprøven og utvikler / utvider reportoaret for å komme i mål med dette.  

En av triksene vi har begynt med nå er å " gå rundt stokken". Vi har bare så vidt begynt å trene denne øvelsen på nye plasser så her får Zacko mye håndtegn og hjelp. Noe vi selvsagt skal trene bort før vi skal delta på Trikseprøven. I tillegg til å trene triks, så har vi fokus på å trene øvelser som hører hjemme i Rallylydighetsporten.

Vi har meldt oss på i nybegynnerklassen på en uoffesiell ONLINE - konkurranse.
Banen er en enkel klasse 1 bane med kun 10 øvelser, men det er vanskelig nok når man er nybegynner så vi trener flere ganger i uken på å komme i mål med denne banen.

Men vi trener også på de vanskeligste øvelsene oppover i klassene. En av øvelsene heter 
SITT VED MATSKÅL - INNKALLING
og her skal hunden sitte ved siden av en matskål med godbiter i mens fører går ifra fram til en kjegle noen meter unna. Deretter skal hunden kalles inn på plass.


En annen vanskelig øvelse vi trene på er 
8 - TALL MED FRISTELSER 
Her skal hunden gå " på plass" i 8tall mellom kjeglene.  Det ligger en leke som fristelse på den ene siden av 8 tallet, og en godbitskål med noen god godbiter i på den andre siden av 8tallet.


Disse øvelsene krever en god kontakt mellom hund og fører, og en god selvkontroll på både mat og leker.  Dette har Zacko trent på siden han var liten valp, og er ikke så stor utfordring for han lenger. Øvelsen begynner å ta form, men jeg belønner fremdeles en god del mens jeg går for å opprettholde den gode kontakten og styrke samarbeidet våres. 


En annen øvelse i Rallylydighet som krever masse repetisjoner og trening for å sitte godt er
FRAM TIL MARKØR
Der hunden skal løpe ut til en kjegle og stoppe på kommando før han blir kalt inn på plass.
Her ser vi ofte at hundene løper ut til andre gjenstander enn til kjeglen. For eks. skilt som står rundt om på banen. Derfor har jeg lagt ut ulike leker som har samme farge som kjeglen for at han skal fokusere og være bevisst sitt valg av " markør" når jeg sender han ut. 
Alt i alt er jeg utrolig fornøyd med gutten min ❤❤❤
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar