søndag 28. november 2021

GOD ADVENT

 Så har enda en måned gått :-) 

Tida flyr utrolig fort når man trives og har noe positivt å drive med. Og - akkurat sånn har vi det for tiden. Vi koser oss med flotte turer i deilige omgivelser. Gutta er fremdeles like gode venner, og de er enkle å ha med seg på tur selv der som det vrimler av mange andre hunder og folk.  Jeg kan ikke bedre ha det ! 


Sist jeg blogget skrev jeg at Zacko skulle debutere i blodspor i november, og det er gjort.

Tre ganger har han deltatt på blodsporprøve sammen med Nina Hagen-Johnsrød. 

Nina er så snill og flink, og går disse prøvene for meg fordi jeg ikke klarer å gå i så ulent terreng i skogen, - så langt som disse prøvene skal være. 

Blodspor skal liksom forestille å være spor etter et skutt eller påkjørt dyr som blør og stikker til skogs. Hunden skal følge sporet og finne dyret. På disse prøvene er det et rådyrben ( skanke ) som ligger i enden der " dyret blir funnet".

Blodesporet skal være 600 meter langt, - med flere vinkler, -  og to ganger underveis skal det være opphold med blod i sporet på 10 meter.   Han skal også markere at han finner " sårleier" , - der det skadede dyret har ligget å blødd.  

Første forsøk på prøve gikk Zacko tett oppunder en 1.premiering, - men fikk en 2.premie av dommeren. Han var litt usikker på hvor det var blitt av meg og stoppet opp og ville snu. Men fordi han gikk resten av sporet så bra så ble det en 2. premie :-)  Det holder til å bli godkjent ettersøkshund hvis vi skal søke om det, - og vi ble veldig stolt og glad for denne fine debyen :-) 

De to neste prøvene gikk Zacko til 1. premie ! Med flotte kritikker fra dommerene :-) 

Siste prøven gikk de for Vibeke M. Kvisler og fikk denne kritikken:   

"Hunden starter rolig og sikkert i et rolig og behagelig tempo, noe den beholder hele sporet. Sporet går endel på stier og i vilttråkk, men hunden lar seg ikke distrahere av andre spor i det hele tatt. Tar alle vinkler og opphold uten problemer, både hund og fører markerer sårleie, og fører markerer blod flere steder underveis. En dyktig ekvipasje, med et nydelig samarbeid."



Vi er så utrolig stolt av gullgutten, og utrolig takknemlig for at Nina vil gå disse prøvene med han :-) 

Nå blir det pause fram til våren, og håper da på et par utstillingsresultater og enda en 1.premie på blodsporprøve slik at gullet kan smykke seg med tittelen Norsk Blodspor Champion :-) 

Vinteren skal brukes til å lage Freestyleprogram, - finpusse på Heelworkprogram og trene Rally-lydighetsøvelser. Vi har også en liten plan om noe helt nytt, - men det kommer vi tilbake til i neste blogginnlegg :-) 

VI ØNSKER ALLE VÅRE LESERE EN RIKTIG GOD ADVENTSTID ! 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar