mandag 1. november 2021

Halloween og spøkelser

 Det har akkurat vært Halloween-feiring over hele landet, og mange spøkelser har vandret rundt omkring i helgen  💀💀💀

Apropo  spøkelser......  så har vi en liten sheltiegutt på 21 mnd som for tiden ser spøkelser overalt.  Helt naturlig i den alderen, men det er veldig slitsomt for han stakkar 😱

Hormonene bruser i blodet, og hodet er fullt av merkelige tanker og " fluer".    Han syns at alle skygger er vanskelig. Mange lyder som han egentlig vet va er må han varsle , - og han har plutselig begynt å " gjøre fra seg " inne igjen.  

Han kan ligge å pipe eller småboffe uten selv å vite ( ? ) hvorfor.  

Alt tyder på at han er inne i sin siste pubertetsfase i livet og skal utvikle psyken fra fjortis til voksen hannhund.  

Han utfordrer Kenzo mer og mer her på hjemmeplan. Ikke det at de sloss eller no`, - men han kan gå å bære på tyggeting eller leker og prøve å erte Kenzo til å komme å ta det.....  Noe Kenzo sjelden gidder å bry seg om.  

 Tidligere har vi hatt en kjempefin kontakt uansett hvor vi har vært og han har stadig " meldt seg på " og invitert til trening.  Nå er sånn at han er mest opptatt av å "lese avisen", og fortelle verden at HAN har vært der også 💪

Jeg blir liksom aldri vant med at denne perioden kommer, selv om jeg har hatt aldri så mange valper tidligere.  Merkelig hvor forskjellig hannene reagerer på denne fasen i livet.  Noen merker man ikke stort på, mens andre blir helt satt ut av hormonsvingningene sine. 

Ikke lett for matmor å forholde seg til heller, når gullet ligger å piper i timesvis uten  at hun  forstår hva som er problemet, og hva hun kan hjelpe gullungen med.  Tror ikke han selv vet heller........

Det er heldigvis litt ulikt fra dag til dag, - og noen dager er han veldig lysten på trening, mens andre dager er rullgardina trukket helt ned.   

Men vi prøver hver dag å finne aktiviteter som passer dagens form og interesse.....  Det eneste som hjelper for han i hans forvirring for tiden, er å gi han så mye stimuli at hodet blir slitent og trenger hvile.  Da er han fornøyd og rolig 💗

Derfor er det mye aktivitet på gullgutten for tiden.  Variasjon er noe han setter stor pris på. Han blir fort lei av terping, så det er fint at vi har så mange ulike ting vi kan trene på :-)  

En del trening går ut på å trene gamle og nye momenter vi trenger for en dag å kunne konkurrere i Rallylydighet, - Heelwork to Music , Freestyle + Blodspor 😀

Jeg er så glad i å trene denne lille gullklumpen min 💓 Og når han har sine gode dager, så er han bare helt unik og flink ! 

Vi er for tiden med på et online-kurs i " Fri ved foten".  Kursholder er Anja Christiansen fra Danmark. En fantastisk utøver i både Rallylydighet og Heelwork to Music med mange års erfaring og mange meritter bak seg.  Drømmen er jo å bli like flink, - men det spørs om jeg er tålmodig nok til å trene så mye pirk som skal til for å komme i mål med en perfekt " Fri ved fot "

Men vi jobber på, og prøver så godt vi kan. 

Her er en liten filmsnutt for spesielt interesserte i hvordan vi jobber



I skrivende stund ligger det et blodspor ute og godgjør seg i skogen.  Både Zacko og Kenzo elsker å gå spor, og når jeg kom hjem etter å ha lagt det ut, var begge helt på styr.  De ligger på lading nå og jeg er ganske overbevist om at de VET hva som skal skje i ettermiddag.

Zacko er påmeldt sitt til sin første prøve ( konkurranse ) i blodspor i november, og vi er så heldig at vi har en ekspert på området ( Nina ) som skal gå dette sporet med han.  Kroppen min takler ikke å gå så lange spor i så ulendt terreng som det normalt er i konkurranser, så for min del blir det bare trenings-spor i enkelt terreng. Men vi koser oss med det, og gleder oss til å se om alle treningsøktene våre gir resultat på blodsporprøver  :-) 



Siden vi bor så isolert her langt inni skogen for oss selv, så krever det at vi går en del turer på steder der det ferdes en del folk og hunder. Jeløya er jo mitt paradis,  siden jeg er oppvokst der, - og blir en naturlig del av mine turer :-)  

Her er det maaaange som bruker naturen, og vi får tilfredsstilt både duftbilder og møter med folk i alle aldre, sykler, joggere, - hunder og barnevogner og alt man kan tenke seg.  Gutta er to flotte eksemplarer av arten hund, og vi får alltid mange beundrende tilbakemeldinger når vi går tur på Alby.  

Deilig å ha to gutter som alltid oppfører seg i møte med alt og alle.  De er flinke i møte med andre hunder, - også selv om den vi møter er utagerende. Det er bare SÅ deilig å ha så trygge fine hunder 💓


For de som har hunder som ikke takler møte med andre hunder blir det jo ingen bra opplevelse å møte noen som svarer med sammen mynt !  Jeg har jobbet mye med møtetrening både med egne hunder og andres hunder. Dersom du kjenner noen som trenger hjelp med å lære hunden å møte andre mennesker eller hunder, - så be de gjerne ta kontakt med meg for privat-time eller kurs.

Jeg planlegger et PASSERINGSKURS og gjennomfører dette hvis interessen er stor nok. 




                                               FORTSATT GOD HØST !!  


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar