lørdag 11. juni 2022

Mazcot på Fosserød

 I dag har Mazcot vært på Fosserød i tre uker.

8 uker 
                      

På disse ukene har vi blitt litt bedre kjent med denne fine gutten, - men han er stadig i endring og viser seg fra nye sider hver dag 😀

Vi har opplevd en gutt som er uredd, - men fornuftig nok forsiktig i møte med nye hunder. Han er sosial i møte med mennesker, og han har sklidd fint inn i flokken vår her hjemme.

Vi har vært på sosialisering i en hundehall i Fredrikstad som publikum på konkurranse i Kreativ Lydighet. 

Vi har vært på miljøtrening på bygdetunet i Skiptvet. 

Vi har vært å kost oss i hagen til Hilde og Keffee på Kråkerøy og lekt med lekene der.

Og vi har løpt og lekt i skogen vår sammen med Kenzo og Zacko 😀

Og, ikke minst så  har vi hatt to besøk av valpegruppa som jeg har tatt initiativet til å starte.  Vi har også trent litt på innkalling, og valpene har fått løpe å leke og bli kjent med hverandre. 

Mazcot har vist størst interesse for sin kullsøster " Maggie" som også er med i denne gruppen, men har hatt godt av å studere de andre rasene sin atferd og lekemønster.
En super måte å få sosialisert valpen med andre valper.  Her snakker de samme språk, og kommuniserer med med hverandre hele tiden. Spennende å sitte å studere deres atferd under leken.

I disse første ukene legger vi et grunnlag for hundens videre liv.  Mange positive erfaringer valpen skal ta med seg videre til sitt voksene liv.  

Vi har så vidt begynt å trene litt på kontakt, targets og omvendt lokking.  Vi leker mye sammen for å knytte bånd, og legge et godt grunnlag for samarbeid.  

Vi jobber med " slipp"-kommando på leken,  Han har stooooor kamplyst og ønsker å beholde leken, så her må vi legge et godt grunnlag for å komme inn med leken å levere til meg. Fordelen er at han er lett å belønne med leke 😄

Jeg har fått spørsmål om hva han skal bli når han blir stor......... 

Det må nesten tiden vise. Han skal få samme grunntrening som jeg pleier å gi mine hunder.  Hverdagen med hund er så mye lettere når man har lagt et godt grunnlag for det vi trenger i det daglige.  Og-  veien fram dit er morsom,  og nyttig uansett hvilken hundesport vi skal drive med.  Det er tross alt samarbeidet mellom oss som betyr mest og skapet et lykkelig hundeliv for både hund og eier(e). 


Vi gleder oss til fortsettelsen og til å bli enda bedre kjent med denne vakre Mazcotten vår 💓


10 uker

 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar