lørdag 18. mai 2024

2 + 2 = 4

 To uker med Teddy på Fosserød.  Vi begynner å bli mer kjent med han, og han med oss.

Både han og de tre andre gutta tiner gradvis opp, og blir tryggere på hverandre.   Vakre Kenzo tar det hele med stor ro. Han er sjefen over alle uansett, og setter tydelige grenser for alle tre.   Han er tross alt 11 år, erfaren og fornuftig.  Det er deilig å ha en sånn hund i hus 💙  Han får fremdeles Librela sprøyter for alle vondtene sine, og er allikevel ganske stiv i kroppen sin.  Da har man lov til å knurre litt for å holde de andre litt på avstand, når han ligger for å hvile.  

Kenzo og Zacko er et perfekt par 💙  De har samme energi, og de får gå på tur sammen, og henger mye sammen i det daglige.



Zacko og Mazcot liker å løpe å leke, men kan også knuffe litt.   De blir liksom ikke helt enige om hvem som skal oppdra hvem.   De er nok ganske like i psyken, og vil gjerne være nr. 2 etter Kenzo.   De ønsker også å oppdra Teddy begge to, og det blir noen små kamper om hvem som skal ha den rollen.
Men stort sett går alt rolig for seg, og de er som søsken flest.  Venner, men krangler innimellom.
Zacko var en skikkelig streng onkel den første tiden Teddy var hos oss.  Hold han på stor avstand og likte ikke at vi hadde fått denne svarte valpen i hus.
Men ting går seg til, og når de to får lov til å leke sammen uten innblanding begynner de begge å bli tryggere og tryggere begge to.



Mazcot har funnet ut at Teddy er en fin løpekamerat.   Han liker å løpe, løpe, løpe med Teddy hengende akkurat så langt bak at han nesten får tak i halen hans.   Men når det kommer til oppdragelse er han nok litt usikker på hvordan han skal oppføre seg.  Uten Zacko i nærheten går det bedre. Da er Mazcot flink med Teddy.  Både setter grenser og er den snille lekeonkelen.   Mezcot kan finne på å la Teddy få både lekene sine og maten sin hvis jeg tillater det.  De to henger mye sammen og jeg merker at Mazcot er mer sliten enn tidligere, så oppdrager-rollen tar nok litt på han.


Det meste går helt fint med alle fire gutta sammen 💙
Men jeg velger å dele litt på hvem som får være sammen, når.  
Jeg har også litt alenetid med hver enkelt, sånn at ingen skal føle seg glemt.
Lille Teddy skal jo lære " å lære".  
Vi har så vidt begynt med litt klikker-trening der jeg belønner alle atferder han finner på av seg selv.
Det resulterte fort i at han lærte seg pote-target. En øvelse som er praktisk å kunne i mange sammenheng.  



Stort sett er det god harmoni i flokken nå, og det går seg bare bedre og bedre til for hver dag.



💙💙💙💙









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar